Pendirin səthindəki bütün kif təhlükəli deyil: Çeddar, Parmesan və İsveçrə pendiri kimi sərt növlər, kifə bıçaqla toxunmadan təsirlənmiş sahənin ətrafını ən azı bir düym kəssəniz, yemək üçün təhlükəsizdir, Kolorado Dövlət Universitetinin biotibbi mühəndislik və ictimai səhiyyə professoru Bred Reisfeld The Conversation-a bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, sərt pendirlərdən fərqli olaraq, rikotta, qaymaqlı pendir və ya kəsmik kimi yumşaq pendirlər kifin ilk əlamətində atılmalıdır, çünki onlar nəm mühitdə tez yayılır.
Alim qeyd edib ki, “təhlükəsiz” kif həmçinin Rokfor, Stilton, Bri və Kamember pendirlərinin istehsalında da istifadə olunur: Penicillium roqueforti və Penicillium camemberti göbələkləri onların dadına və ətrinə kömək edir. Yaşıl, qara və ya qırmızımtıl kif, xüsusən də Aspergillus və ya Penicillium commune növləri tərəfindən törədildikdə, təhlükəli hesab olunur. Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu ştammlar qaraciyərə zərərli olan zəhərli birləşmələr istehsal etməyə qadirdir.














