Pivəçilik, Alkoqolsuz İçkilər və Şərab Sənayesi Elmi-Tədqiqat İnstitutunun elmi işlər üzrə rəis müavini Aleksandr Panasyuk bildirib ki, əsl pivənin tərkibində mayaotu, su və səməni olmalıdır, sonuncusu ümumi taxıl həcminin ən azı 80%-ni təşkil edir.
“Şerbetçiotu, səməni, su ən vacib şeylərdir. Üstəlik, səməni taxılın ümumi həcminin ən azı 80%-ni təşkil etməlidir, əks halda bu, pivə deyil, pivə içkisidir”.
Kompozisiyanın ilk növbədə şerbetçiotu olmasını təmin etmək vacibdir, maya məhsullarının isə daha az hissəsidir. Mütəxəssisin sözlərinə görə, Rusiyada mayaot istehsalı son illər müəyyən çətinliklərlə üzləşib və buna görə də ilk növbədə xaricdən gətirilən mayaotuna müraciət etmək lazımdır.
Buna baxmayaraq, Rusiyada şerbetçiotu yetişdirilməsi hazırda Çuvaşiyada və Altayda fəal şəkildə inkişaf edir, burada “tutmaq” üçün bütün lazımi şərait var”, – Panasyuk yekunlaşdırıb.














