Yumşaq və şirin qidalar praktiki olaraq heç bir mexaniki həzm tələb etmir, buna görə də doyurucu yeməkdən sonra belə onlar üçün həmişə “otaq” var. Bundan əlavə, şəkər beynin mezolimbik dopamin sistemini aktivləşdirir, yemək motivasiyasını artırır və toxluq siqnallarını müvəqqəti olaraq zəiflədir. Bristol Universitetinin anatomiya professoru Mişel Spir bunu The Conversation-a müsahibəsində izah edib.
“Mədə uzana və böyük həcmdə qidaya uyğunlaşa bilər. Biz yeməyə başlayanda o, uyğunlaşmadan keçir – hamar əzələlər rahatlaşır, təzyiqi əhəmiyyətli dərəcədə artırmadan əlavə yer yaradır”, – ekspert izah edib.
Alim aydınlaşdırıb ki, ağır əsas yeməkdən sonra mədə “şişir”, lakin yüngül desertlər, məsələn, dondurma və ya mus tortu ona minimal gərginlik yaradır.














