Los-Anceles Qida Allergiya İnstitutunun mütəxəssislərinin fikrincə, nazik meyvə qabıqlarını soymaq lazım deyil. Lakin armud, alma, albalı, şaftalı və kividən kəsmək bəzi insanlarda kəskin allergik reaksiya riskini azaldır. Bu barədə HealthNews məlumat yayıb.
Bəzi tədqiqatlar göstərmişdir ki, meyvə və giləmeyvə qabığında pulpadan daha çox fenolik birləşmələr vardır. Məlumdur ki, fenollar antiinflamatuar və antimikrobiyal təsirə malikdir, həmçinin hüceyrələri oksigenin xüsusi formalarının zədələnməsindən qoruyur. Digər alimlər deyirlər ki, meyvə və tərəvəzlərin qabığında pestisidlər, zərərvericiləri və bitki patogenlərini öldürmək üçün istifadə olunan zəhərli maddələr ola bilər. Yalnız yüksək keyfiyyətli təmizləmə onları aradan qaldıra bilər.
Los-Anceles Qida Allergiya İnstitutunun mütəxəssislərinin fikrincə, meyvələrin qabığı ilə və ya qabığı olmadan yemək şəxsi seçimdən asılıdır. Qabıqdan qaçmaq tövsiyə olunan yeganə qrup allergiyası olanlardır. Kəskin reaksiya polen qida allergiyası sindromu olan insanlarda daha çox baş verir. Fakt budur ki, meyvələrdə olan qida allergenləri quruluşca ağcaqayın, ot və ragweed polenində olanlara bənzəyir.
Mənbə: haberler.com














