Alimlər müəyyən ediblər ki, bitki mənşəli ət ürək üçün faydalı ola bilərbackend

Adi ətin bitki mənşəli ətlə əvəz edilməsi qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Bunu Canadian Journal of Cardiology (CJC) jurnalında dərc olunan araşdırma göstərib.

Bitki mənşəli ət onu istehsal etmək üçün bir çox sənaye emal addımlarından istifadə edir, buna görə də o, ultra emal olunmuş qida kimi təsnif edilir. Onların istehlakı piylənmə, diabet və ürək-damar xəstəlikləri riskinin artması ilə əlaqələndirilir. Bununla belə, yeni bir araşdırma göstərir ki, bitki mənşəli ətin faydaları ola bilər.

Alimlər 1970-ci ildən 2023-cü ilə qədər dərc olunmuş araşdırmaları təhlil ediblər. Məlum olub ki, müxtəlif növ bitki mənşəli ətlər qida maddələrinə görə çox dəyişir. Ümumiyyətlə, bitki əsaslı alternativlər adi ətdən daha ürək üçün sağlam idi.

Mənbə: TASS