Alimlər saç və dəri üçün faydalı olan un növünü müəyyən ediblərbackend

Perm Milli Tədqiqat Politexnik Universitetinə (PNRPU) görə badam ununda olan amin turşusu E və yağ turşuları dəri və saçlara faydalı təsir göstərir və bədəndəki iltihabı azaldır.

PNRPU-nun Ətraf Mühitin Mühafizəsi Departamentinin mühəndisi Anna Perevoşçikovanın sözlərinə görə, ənənəvi ağ buğda unu qida maddələrində zəifdir. Bu, taxılın bütün faydalı hissələrinin – kəpək və mikrobun çıxarıldığı, nişastalı hissəsi isə qaldığı bir məhsuldur.

Məşhur makaron hazırlamaq üçün istifadə edilən badam ununda əhəmiyyətli dərəcədə daha faydalı qidalar var.

“Badam unu iki yolla istehsal olunur. Birincisi, bütöv badam çox incə toz halına gətirilir. Bu üsul təbii yağlarını saxladığı üçün zəngin, nəmli və qidalı kütlə əldə edir”. Perm Milli Tədqiqat Politexnik Universitetinin Kimya və Biotexnologiya Departamentinin elmi işçisi Anton Belkin, “Bu, makaron kimi gurme bişmiş məmulatlar üçün istifadə olunan şeydir” dedi.