Yemək zamanı orta miqdarda su istehlakı həzmə mane olmur; əksinə, bu mövzuda elmi məlumatları nəzərdən keçirən Sohu media portalına görə, yeməyi çeynəmək və udmaq prosesinə kömək edir.
Dərc edilmiş məlumatlara görə, suyun mədə şirəsini sulandırdığına dair ümumi inanc həqiqətə uyğun deyil. Mədənin turşuluğu (pH 0,9-1,5) həzmi əhəmiyyətli dərəcədə təsir etmək üçün normal miqdarda su üçün çox yüksəkdir.
Mütəxəssislər yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl 200 ml su içməyi və yemək zamanı 100-150 ml-ə qədər məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Daha çox maye içmədən əvvəl yeməkdən sonra təxminən 40 dəqiqə gözləmək yaxşıdır.
İçkilərin temperaturuna xüsusi diqqət yetirilməlidir – otaq temperaturu su ideal hesab olunur. Soyuq içkilər mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra bilər, çox isti olanlar isə ağzı yandıra bilər.