Aşpaz çox duzlu xörəyin necə saxlanacağına dair həyat yollarını bölüşübbackend

Duzlu yeməyi layf-həkklərdən istifadə etməklə xilas etmək olar. Bu barədə Pravda.Ru müsahibə verən aşpaza istinadən xəbər verir.

Məsələn, çox duzlu şorbaya bir az su və ya kartof əlavə edə bilərsiniz, bu da artıq duzu çıxaracaq. Onları soymaq, kəsmək və 10-15 dəqiqə şorbaya qoymaq, sonra çıxarmaq lazımdır. Dadı daha yumşaq etmək üçün sıyığa su, nişasta və ya un əlavə edə bilərsiniz.

Bir sous və ya güveç xarab olubsa, onlara xama və ya qatıq, pomidor qabları – bir az şəkər və ya bal qarışdıra bilərsiniz. Mütəxəssislər aydınlaşdırıblar ki, sonuncu halda həddini aşmamaq vacibdir.