Daha az zərərli bayram spirtli içki variantları müəyyən edilibbackend

Yeni il tətillərində şirin şampan və kokteylləri daha az kalorili və şəkərli olan cin, araq və tekila ilə əvəz etmək daha yaxşıdır.

Bu barədə dietoloq Nikola Ludlam-Reyn (Loughboro Universiteti) və diş həkimi Sahil Patel (Marylebone Smile Clinic) Daily Mail-ə bildirib.

Mütəxəssislərin fikrincə, prosecco ən məşhur bayram içkilərindən biridir.

“Hər yerdə rast gəlinən, münasib qiymətə, turşu və qazlı və yüksək şəkərdir. Bu amillərin birləşməsi ön dişlərin sürətlə çürüməsinə səbəb ola bilər – bayram mövsümündə çürüklərin tezliyi kəskin şəkildə artır” deyə doktor Patel xəbərdar etdi.

Nutritionist Ludlam-Raine əlavə etdi ki, prosecco həm də yüngül və xoş dadına görə həddən artıq qəbul edilə bilən yüksək kalorili içkidir. Tərkibindəki şəkər qaraciyərin yükünü daha da artırır. Əgər bayram axşamı şampan içmək istəyirsinizsə, brut kimi quru köpüklü şərablara üstünlük vermək daha yaxşıdır.