Diş həkimi, Gənc Stomatoloqlar Assosiasiyasının üzvü Dmitri Lozovoy Gazeta.Ru-ya bildirib ki, soda, peroksid və ya aktivləşdirilmiş karbon kimi ənənəvi üsullarla ağartma dişlərdə mikro çatların əmələ gəlməsinə və onların həssaslığının artmasına səbəb ola bilər.
“Ənənəvi üsullardan istifadə etməmək daha yaxşıdır. Məsələn, soda aşındırıcıdır və dişlərin rənginə təsir etmir, ancaq emaye səthində mikro çatlar buraxaraq lövhəni çıxarır. Hidrogen peroksid ağız mukozasının kimyəvi yanmasına səbəb ola bilər. Kömür, çörək soda kimi, rəngə təsir etmədən emaye üzərində mikro çatlar buraxır, yalnız səthdəki lövhəni çıxarır “dedi həkim.
Bunun əvəzinə, həkiminizin seçdiyi məhsullarla peşəkar lazer və ya kimyəvi ağardıcı, həmçinin evdə ağardıcı kimi digər üsullara üstünlük verə bilərsiniz.
Mənbə: Gazeta.Ru