Gündə iki kivi, çovdar çörəyi və maqneziumla zəngin mineral su, qidalanma professoru Eirini Dimidi və London Kral Kollecindən (KCL) həmkarı Kevin Whelan’a görə, xroniki qəbizliklə mübarizə aparmağa kömək edir.
Tövsiyələr qurumun rəsmi saytında dərc olunub.
Mütəxəssislərin fikrincə, kivinin tərkibində bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdıran və hətta ağır qidaların həzmini asanlaşdıran aktinidin fermenti var. Bu maddə zülalları parçalayır, onların udulmasını asanlaşdırır. Çovdar çörəyi, öz növbəsində, nəcisləri yumşaldan və bağırsaq hərəkətlərini asanlaşdıran bioaktiv maddələrlə və asanlıqla həzm olunan pəhriz lifi ilə zəngindir.
Üçüncü effektiv vasitə, diyetoloqların fikrincə, maqneziumla zəngin mineral sudur – yüngül işlətmə təsiri ilə tanınan bir element. Alimlər izah etdilər ki, maqnezium hamar əzələlərin daralmasını gücləndirir, həzm sistemində peristaltikanı yaxşılaşdırır.