Amerikalı tədqiqatçılar jele buz adlanan yeni material təqdim ediblər. Adi kublardan fərqli olaraq, əridilən zaman suya çevrilmir. Material qida jelatindən hazırlanır, yəni qidanın saxlanması və dərmanların daşınması üçün təhlükəsizdir.
Bu barədə Amerika Kimya Cəmiyyəti (ACS) məlumat yayıb.
İnkişafın müəllifi Kaliforniya Universitetinin aspirantıdır, Davis, Jiahan Zou. Rəhbəri, professor Qan Sun ilə birlikdə o, jele buz istehsal etmək üçün sadə texnologiya hazırladı: o, 90% sudan ibarətdir, lakin onu hidrogelin məsaməli strukturunun içərisində saxlayır. Bunun sayəsində dondurma və ərimə zamanı su sızmır.
“Soyutma səmərəliliyi baxımından, jele buz adi buzun 80% -ə çatır, lakin onu dəfələrlə dondurub yenidən istifadə etmək olar” dedi Zou.














