Ən sağlam göbələklərin adı açıqlanıbbackend

16000 məlum göbələk növündən yalnız 3000-ə yaxını yeməli hesab olunur. Ancaq hətta tanış “meşə hədiyyələri” arasında belə, hamısı eyni dərəcədə təhlükəsiz və faydalı deyil.

Perm Politexnik Universitetinin mütəxəssisləri hansı göbələklərin pəhrizi həqiqətən qiymətli qidalarla zənginləşdirdiyini və qida dəyərini qorumaq üçün onları necə düzgün hazırlamaq lazım olduğunu izah etdilər. Bu barədə Gazeta.Ru-ya təhsil ocağının mətbuat xidmətindən məlumat verilib.

Mütəxəssislərin fikrincə, göbələklərin “antitümör” xassələri ilə bağlı geniş yayılmış iddialarda klinik sübut yoxdur. Onların əsas faydaları zəngin tərkibindədir – zülal, lif, minerallar və vitaminlər. Göbələklərdə mis, kalium, sink və günəş işığına məruz qaldıqda D2 vitamininə çevrilən və istiliklə məhv edilməyən provitamin olan erqosterol var.