Həkim çayın kimə zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edibbackend

Növündən asılı olaraq çay müxtəlif faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bununla belə, bəzi insanlar bu içkidən ehtiyatlı olmalıdırlar, – SM-Clinic-in qastroenteroloqu Valeriya Antyufeyeva Gazeta.Ru-ya bildirib.

Əvvəlcə o qeyd etdi ki, çayda taninlər – təbii mənşəli taninlər var, onların konsentrasiyası çayın növü və hazırlanma üsulundan asılıdır. Qidaların tərkibində olan dəmirlə birləşmələr əmələ gətirə bilirlər, buna görə də həzm sistemində sorulmur.

“Taninlərin təsiri altında bitki mənşəli məhsullardan alınan dəmir heyvan mənşəli məhsullardan daha pis əmilir. Buna görə də, gizli dəmir çatışmazlığından və ya dəmir çatışmazlığı anemiyasından əziyyət çəkirsinizsə, ciddi vegetarian pəhrizinə riayət edin, nə qədər çay içdiyinizə nəzarət edin. Gündə üç və ya daha az stəkan dozası təhlükəsiz olardı”, – Antyufeeva deyir.

Mənbə: Gazeta.ru