Həkim dişləri daha az ləkələyən qəhvə növü açıqlayıbbackend

Britaniyalı diş həkimi Şiv Pabari izah etdi ki, Arabica qəhvə dənələri diş minasını ləkələmək ehtimalı ən yüksəkdir, Robusta qəhvəsi isə daha yumşaq təsirə malikdir. Ekspertin sözləri Daily Mail qəzetindən sitat gətirilib.

Dr. Pabarinin sözlərinə görə, bu nəticəyə Cənubi Koreyadan olan alimlər gəliblər. Tədqiqatçılar müntəzəm olaraq Arabica qəhvəsi içən insanların diş sağlamlığını Robusta qəhvəsini seçənlərlə müqayisə ediblər. Robusta və Arabica Rubiaceae ailəsinə aid qəhvə bitkisi cinsinin iki növü, eləcə də bir neçə xüsusiyyətinə görə fərqlənən iki fərqli qəhvə növüdür.

Arabica qəhvəsi dəniz səviyyəsindən 600-2000 metr yüksəkliklərdə, yüksək hündürlüklərdə bitir. Robusta qəhvəsi düzənliklərə üstünlük verir və istiliyə və aşağı rütubətə dözür. Arabica qəhvəsi çoxşaxəli, yumşaq, intensiv və bir az turşulu dada malikdir. Robusta qəhvəsi güclü nüanslar olmadan fərqli, turş, acı dada malikdir.