Həkim ənənəvi pancake içliklərinə sağlam alternativləri tövsiyə edirbackend

Pancake klassik yeməkdir, lakin onların adi içlikləri həmişə sağlam hesab edilmir. Bununla belə, doldurulmanın dəyişdirilməsi ilə vəziyyət asanlıqla düzəldilə bilər. SM-Clinic-in endokrinoloqu və dietoloqu Daria Xaykina Gazeta.Ru-ya ənənəvi pancake içliklərinin ən sağlam alternativləri barədə danışıb.

“Ən tez-tez pancakelərə qatılaşdırılmış süd, mürəbbə, şokolad pastası və ya sadəcə yağ və şəkər əlavə edilir. Ancaq problem buradadır – belə içliklər səhər yeməyinizi asanlıqla nə fayda gətirəcək, nə də uzunmüddətli toxluq gətirməyəcək bir kalori bombasına çevirə bilər. Bir-iki pancake yeyəcəksən, amma bir-iki saatdan sonra yenidən aclıq hiss edəcəksən”, – deyə həkim qeyd edib.

O, həmçinin qeyd etdi ki, bir pancake yemək özlüyündə problem deyil – reseptdən asılı olaraq onun tərkibində 70-100 kkal var. Və təhlükəsiz şəkildə yeyə bilərsiniz. Ancaq doldurma asanlıqla kalorili məzmunu bir neçə dəfə artıra bilər: qatılaşdırılmış süd – 1 xörək qaşığı üçün 120 kkal; şokolad yayılması – 110-150 kkal; şəkər ilə mürəbbə – 50-80 kkal; kərə yağı və şəkər – üstəlik 100-150 kkal.