Jelli ətin icazə verilən hissəsi 150 ilə 200 qram arasındadır.
Bunu RİA Novosti-yə müsahibəsində Moskva Səhiyyə Departamentinin ilkin tibbi yardım üzrə baş ştatdankənar mütəxəssisi Andrey Tyazhelnikov deyib.
O, bu yeməyin yüksək kalorili və yağlı olduğunu qeyd edib. Bununla əlaqədar olaraq, həkim ruslara jelli ətlə çox bağlı olmamağı tövsiyə edir.
O, həmçinin vurğuladı ki, əgər sizdə podaqra, yüksək turşuluqlu qastrit, öd kisəsi xəstəliyi və xolesistit kimi xəstəliklər varsa, bu yeməkdən çəkinmək lazımdır. Tyazhelnikov əlavə etdi ki, artıq çəki olan insanlar üçün daha çox pəhriz ət növlərindən jele ət hazırlamaq tövsiyə olunur.