Evdə kvas hazırlamaq üçün bir çox yol var və bu, yalnız hansı içki olacağı reseptindən asılıdır: turş və ya şirin, yüksək və ya yüngül qazlı, uşaqlar üçün təhlükəsiz və ya pivə ilə eyniləşdirilə bilən spirt tərkibli.
İstehsalda belə müxtəliflik yoxdur. Bu barədə qastroenteroloq Yekaterina Kaşux məlumat verib.
“Orada kvas təxminən eyni sxem üzrə hazırlanır və hazır məhsul rəsmi olaraq alkoqolsuz sayılır. Baxmayaraq ki, hər hansı bir fermentasiya məhsulunda olduğu kimi spirt hələ də orada mövcuddur. Qanuna görə, mağazada satın alınan kvasda 1,2% -dən çox olmamalıdır, lakin, bir qayda olaraq, heç bir kvas markası hətta normanın yuxarı həddinə yaxınlaşmır: içkilərdə alkoqolun nisbəti əhəmiyyətsizdir və bunu edir. yetkin bir insanın bədəninə heç bir şəkildə təsir göstərmir. İstehsaldakı pozuntulara görə kvas qabda mayalanmağa davam edir, bu halda “məstedici” içki almaq riski var. Ancaq hətta fermentləşdirilmiş kvas baş vurmaqdan daha çox həzm orqanlarına hücum edir. Okroşkanın “çox pis” çıxması ilə bağlı narahatlıqlar varsa, onun arxasınca getməmək, kölgədə ən azı yarım saat gözləmək daha yaxşıdır “deyə Hemotest Laboratoriyasının mütəxəssisi həkim izah etdi.
Kvasın faydalarından danışarkən adətən onun tərkibindəki B vitaminlərinin tərkibini, həmçinin həzmə müsbət təsirini qeyd edirlər.
Mənbə: Gazeta.ru