Qazeta.Ru ilə söhbətində SM-Clinic qastroenteroloqu Yevgeniya Melnikova xəbərdarlıq edib ki, qarpızın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var, lakin müəyyən xəstəlikləri olan insanlar bu məhsulla ehtiyatlı olmalıdırlar.
“Qarpız vitamin və antioksidantlarla zəngindir: askorbin turşusu, tiamin, riboflavin, fol turşusu, karotin, niasin, maqnezium immuniteti yüksəldir, beyin fəaliyyətini stimullaşdırır, ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır. Diüretik təsirə malik olmaqla, böyrəkləri zəhərli maddələri aradan qaldırmaq üçün stimullaşdırır, duzların və urolitiyazın çökməsinin qarşısını alır. Şirin pulpa dərinin strukturunu yaxşılaşdırır, onu möhkəm və elastik edir”, – Melnikova bildirib.
Lakin onun sözlərinə görə, bəzi hallarda qarpız bəla mənbəyinə çevrilərək orqanizmə zərər verə bilər.
Mənbə: Qazeta.Ru