Həkim məktəblərdə xəmir və pizzaların salatlarla əvəzlənməsi ideyasını yüksək qiymətləndiribbackend

Bəzi bölgələr məktəb bufetlərindən un məmulatlarını ləğv etməyi və daha sağlam məhsulların xeyrinə etməyi planlaşdırır. Təşəbbüs qızğın müzakirələrə səbəb olur: bəziləri bunun uşaqlar arasında piylənməni azaltmağa kömək edəcəyinə inanır, bəziləri isə məktəblilərin məktəbdən kənarda sadəcə olaraq qeyri-sağlam qəlyanaltılara keçəcəyini düşünür.

Endokrinoloq, dietoloq, qidalanma və hormonal sağlamlıq məktəbinin təsisçisi Yuliya Sidorova Gazeta.Ru ilə söhbətində bu yanaşmanın üstünlüklərini və risklərini qiymətləndirdi.

“Təşəbbüsün özü pis deyil, amma məktəb yeməklərinin uşağın çəkisinə təsirini çox qiymətləndirməməliyik. Əsas yemək vərdişləri ailədə formalaşır: valideynlərin nə yediyi birbaşa uşağın nə seçdiyinə təsir edir. Əgər evdə pəhrizdə fast food üstünlük təşkil edirsə, sadəcə olaraq, bulka və pizzanın məktəb menyusundan çıxarılması ciddi nəticə verməyəcək”, – o izah edib.

Çörək məhsullarını mürəkkəb karbohidratlarla zəngin tərəvəz və meyvələrlə əvəz etmək həqiqətən sağlamlığınız üçün faydalıdır: belə məhsullar sizi daha uzun müddət doyurur, pəhrizinizin kalorili məzmununu azaltmağa kömək edir, piylənmənin, ürək-damar xəstəliklərinin və maddələr mübadiləsinin pozulmasının qarşısını alır. Ancaq müsbət təsir yalnız uşağınız evdə eyni nümunəni aldıqda mümkündür.