“Meditsina” ASC-nin (Akademik Roytberqin klinikasının) qastroenteroloqu Vladimir Neronov Qazeta.Ru-ya bildirib ki, ay işığı fermentasiya zamanı içkinin tərkibində yarana bilən metanol səbəbindən korluğa və hətta ölümə səbəb ola bilər.
“Görünən dəqiqlik və reseptə uyğunluq olsa belə, içkinin tərkibində etil spirtinin özündən qat-qat təhlükəli olan maddələr ola bilər. Əsas təhlükə məhsulun keyfiyyətinin nəzarətsiz olmasıdır. Ev şəraitində içkinin tərkibində nə qədər saf etanolun və nə qədər zəhərli çirklərin olduğunu dəqiq müəyyən etmək mümkün deyil. Bundan əlavə, distillə üçün istifadə olunan avadanlıq çox vaxt onun etil spirti üçün hazırlanmış zərərli standartlarına cavab vermir: maddələr qızdırıldığında (məsələn, qalay, qurğuşun, mis) və ya sadəcə zəif yuyulur, lakin ən pisi fermentasiya zamanı əmələ gələ bilən və xüsusilə düzgün olmayan distillə zamanı aktiv şəkildə ayrılan metanoldur “dedi.