Həkim şampanı niyə başqa spirtlə qarışdırmamalı olduğunu izah etdibackend

SM-Clinic-in qastroenteroloqu Yuri Klinov Gazeta.Ru-ya müsahibəsində şampanı digər spirtli içkilərlə qarışdırmaq sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər və intoksikasiya riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

“Alkoqolun qarışdırılması pis fikirdir, çünki o, alkoqol intoksikasiyasının və ümumi simptomların – zəiflik, ürəkbulanma, başgicəllənmə, qarın diskomfortunun təsirini gücləndirir və spirtli intoksikasiya riskini artırır”, – Klinov xəbərdarlıq edib.

Həkimin qeyd etdiyi kimi, alkoqollu içkilər istehsal texnologiyasına görə unikaldır. Qaraciyər hər növ spirti fərqli şəkildə emal edir və bu müxtəlif istehsal texnologiyaları içkiləri qarışdırarkən daha şiddətli reaksiyaların səbəblərindən biridir.

“Bundan başqa, spirtin udulma sürəti içkinin növündən asılı olaraq dəyişir. Güclü spirtli içkilər zəiflərdən daha tez sorulur, bu da qanda spirt konsentrasiyasının kəskin dəyişməsinə və intoksikasiyanın artmasına səbəb olur”, – qastroenteroloq əlavə edib.