Şirin qidalar yedikdən sonra bir çox insanlar bulanıqlığı görürlər və bunu göz yorğunluğu ilə əlaqələndirirlər. Zrenie oftalmologiya mərkəzinin həkimi Xədicət Süleymanova Gazeta.Ru-ya bildirib ki, lakin bu simptom qanda şəkərin dəyişməsi ilə bağlıdır.
Məsələn, qarpızın böyük bir hissəsini yedikdən sonra qanda şəkərin səviyyəsi sürətlə yüksəlir. Lensdəki qlükozanın bir hissəsi nəm saxlayan və şişməyə səbəb olan sorbitola çevrilir. Lensin forması və sındırma indeksi dəyişir, bu da təsvirin bulanıqlaşmasına səbəb olur. Çox vaxt bu, görüntünün aşağıya doğru sürüşdüyü “miyopik sürüşmə” ilə nəticələnir. Nadir hallarda, əks təsir baş verə bilər.