Yeni il süfrələrində tez-tez olan spirtli içkilər diş sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Bu barədə “Gazeta.Ru”ya müsahibəsində EUROKAPPA klinikasının elmi-klinik mərkəzinin ortodontiya şöbəsinin müdiri Viktoriya Radko danışıb.
“Alkoqollu içkilər, xüsusilə tərkibində şəkər və ya kokteyl, şampan və şərab kimi turşular olan içkilər diş minasını aşındıra və diş ətinin iltihabına səbəb ola bilər. Artan turşuluq və şəkər mühiti kariyes və diş həssaslığının inkişafı üçün ideal şərait yaradır”, – Radko qeyd edib.
Həkim spirtli içkilərin tezliyinə xüsusi diqqət yetirməyi və onu digər məhsullarla birləşdirməyi tövsiyə edib. “Sitrus meyvələri, turşu və ya şirniyyat kimi qəlyanaltılar zərərli təsirləri artırır, çünki onların kimyəvi tərkibi mina eroziyasını pisləşdirir. Bundan əlavə, spirt ağızda quruluğa səbəb ola bilər ki, bu da tüpürcəyin qoruyucu xüsusiyyətlərini azaldır”.
Mənbə: Gazeta.Ru