Meyvə və tərəvəzlərin dondurulması onlarda C vitamininin saxlanmasına və bəzən onun miqdarının artmasına kömək edir.
Bu barədə RT-yə qastroenteroloq, həkim və Hemotest laboratoriyasının eksperti Yekaterina Kaşux məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, təzə məhsullar rəflərdə olarkən bəzi faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
O, sitrus meyvələrindən əlavə, itburnu, qırmızı bolqar bibəri, brokoli, kivi, cəfəri və kələmdə C vitamininin olduğunu vurğulayıb.
Qidalarda qida maddələrinin maksimum miqdarını qorumaq üçün minimum istilik müalicəsini təmin etməli, tərəvəzləri islatmamalı, bişməzdən əvvəl kəsməməli və sərin, qaranlıq yerdə saxlamalısınız.
Bundan əvvəl ümumi praktikant Svetlana Burnatskaya bildirib ki, C vitamini orqanizm üçün əhəmiyyətinə baxmayaraq, ciddi şəkildə məhdud miqdarda istehlak edilməlidir.
Onun sözlərinə görə, böyüklər üçün C vitamininin tövsiyə olunan gündəlik dozası təxminən 75-90 mq təşkil edir. Bu miqdarı kivi, itburnu, qara qarağat və bolqar bibəri kimi askorbin turşusu ilə zəngin qidalardan əldə etmək olar.