Üzüm, banan və qovunlar sağlamlıq üçün potensial təhlükə yarada bilər.
Həkim meyvələrin ənənəvi olaraq sağlamlıq rəmzi hesab edildiyini, lakin heç də həmişə təkcə fayda gətirmədiyini vurğulayıb. Onların miqdarı və insan orqanizminin vəziyyəti vacibdir.
Filatova qeyd edib ki, üzümlə xüsusi ehtiyatlı olmaq lazımdır. Onlar qlükoza və fruktoza ilə zəngindirlər, buna görə də qan şəkərinin səviyyəsini kəskin şəkildə artıra bilirlər ki, bu da artıq çəkidən əziyyət çəkən, diabet və ya prediabetli insanlar üçün risk faktorudur. Bundan əlavə, onların istehlakı mədəaltı vəzi və qaraciyər üçün ciddi bir yükdür.
Bananlar həmçinin qan şəkərinin sürətlə yüksəlməsini stimullaşdırır və yüksək kalium tərkibinə görə böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.
Qovun yemək qanda qlükoza səviyyəsində kəskin sıçrayışlara səbəb ola bilər və həssas mədəsi olan və ya bağırsaq mikroflorasının pozulmasına meylli insanlarda həzm narahatlığına səbəb ola bilər.