Kolon xərçəngi və ürək xəstəlikləri riskini azaldan məhsul müəyyən edilibbackend

Noxud (türk noxudu) yemək ürək xəstəliyi və bağırsaq xərçəngi riskini azaltmağa kömək edir, britaniyalı ümumi praktikant Əmir Xan Daily Mirror-a müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssis qeyd edir ki, bir çox digər karbohidrat tərkibli qidalardan fərqli olaraq, noxud qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb olmur. Bu, onları diabet xəstələri və qlükoza səviyyələrini izləyənlər üçün təhlükəsiz edir.

“Noxudu salatlara, şorbalara, güveçlərə əlavə etmək və ya garnitür kimi istifadə etmək olar. Bu məhsul kalium və maqneziumla zəngindir – ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyən və qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edən minerallar”, – ekspert əlavə edib.