Maya çörəyinin zərəri ilə bağlı mif təkzib edilmişdirbackend

Məşhur mifdən fərqli olaraq, turş maya çörəyi nə sağlamlıq, nə də bədən quruluşunuz üçün zərərli deyil, əczaçılıq elmləri namizədi, MIREA Rusiya Texniki Universitetinin Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılıq kafedrasının baş müəllimi Mariya Zolotareva Gazeta.Ru-ya bildirib.

Sosial şəbəkələrdə və bəzi dietoloqlar arasında çörəyin tərkibindəki mayaların təhlükəli ola biləcəyi, guya bağırsaq mikroflorasını pozması, çürümə proseslərini işə salması, qida maddələrinin çatışmazlığına və çəki artımına səbəb olması ilə bağlı fikirlər var.

“Çörək qırıntılarının mərkəzindəki temperatur nadir hallarda 95-98°C-dən yuxarı qalxır, qabıq isə 130-150°C və daha yüksək dərəcəyə çata bilər. İndi yadda saxlamaq lazımdır ki, maya digər şeylərlə yanaşı, zülallardan ibarət olan birhüceyrəli göbələkdir və əksər zülallar geri dönməz şəkildə denatürasiyaya (parçalanmağa) başlayır və aşağı temperaturda koa50-50-yə çatır. hüceyrə ölümü “Nəticədə, 200 ° C-yə qədər qızdırılan sobaya qoyulduqda, xəmirdəki bütün maya ölür” deyə mütəxəssis qeyd etdi.