Öd orqanizmin düzgün işləməsini təmin etməkdə mühüm rol oynayır. Bununla belə, öd kisəsinin düzgün işləməsi üçün düzgün qidalanma vacibdir. Gazeta.Ru-ya hansı məhsulların ödqovucu xüsusiyyətlərə malik olması barədə SM-Clinic-in qastroenteroloqu, hepatoloqu, t.ü.f.d. Natalya Vasilyeva.
“İnsan orqanizmində öd qaraciyərin əsas hüceyrələri – hepatositlər tərəfindən istehsal olunur. O, müxtəlif ölçülü öd yollarında əmələ gəlir və son nöqtəsi ümumi öd axarıdır ki, mədəaltı vəzi ilə birlikdə onikibarmaq bağırsağa Vater papillası deyilən yerdə daxil olur”, – deyə həkim bildirib.
Onun sözlərinə görə, ödün əsas funksiyaları qida yağlarının parçalanmasında, nazik bağırsağın motor fəaliyyətində, həmçinin həzm prosesində iştirak edən selik və xolesistokinin və sekretin hormonlarının istehsalında iştirak etməkdir. Ödün digər mühüm funksiyası insan orqanizmindən nəcislə birlikdə xolesterin və bilirubinin çıxarılmasıdır.
Mənbə: Gazeta.Ru