Aralıq dənizi pəhrizi piylənmə riskini artıran genləri söndürməyə kömək edir, biologiya elmləri namizədi, genetik, bioloq, aparıcı tədqiqatçı və MyGenetics Milli Genetik Araşdırmalar Mərkəzinin ekspert şurasının sədri İrina Kolesnikova Gazeta.Ru-ya bildirib.
Belə bir pəhrizin əsasını tərəvəz və meyvələr, göyərti, qoz-fındıq, “yaxşı” yağlar (zeytun yağı kimi yağlar), dəniz məhsulları (o cümlədən, orta ölçülü balıqlar, lakin çox olmayan ət), bütün taxıl məhsulları (çörək, makaron), süd məhsulları (pendirlər, qatıqlar – orta nisbətdə). Məlumdur ki, belə bir pəhriz ürək-damar xəstəlikləri, piylənmə, 2-ci tip diabet və digər sağlamlıq problemləri riskini azaldır.
Genetikin fikrincə, bəzi insanlar üçün belə bir pəhriz xüsusilə bariz təsir göstərəcək.