Piylənmə genlərini söndürə bilən pəhrizbackend

Aralıq dənizi pəhrizi piylənmə riskini artıran genləri söndürməyə kömək edir, biologiya elmləri namizədi, genetik, bioloq, aparıcı tədqiqatçı və MyGenetics Milli Genetik Araşdırmalar Mərkəzinin ekspert şurasının sədri İrina Kolesnikova Gazeta.Ru-ya bildirib.

Belə bir pəhrizin əsasını tərəvəz və meyvələr, göyərti, qoz-fındıq, “yaxşı” yağlar (zeytun yağı kimi yağlar), dəniz məhsulları (o cümlədən, orta ölçülü balıqlar, lakin çox olmayan ət), bütün taxıl məhsulları (çörək, makaron), süd məhsulları (pendirlər, qatıqlar – orta nisbətdə). Məlumdur ki, belə bir pəhriz ürək-damar xəstəlikləri, piylənmə, 2-ci tip diabet və digər sağlamlıq problemləri riskini azaldır.

Genetikin fikrincə, bəzi insanlar üçün belə bir pəhriz xüsusilə bariz təsir göstərəcək.