40 milyondan çox rusiyalı piylənmədən əziyyət çəkir, çox vaxt şəkərin həddindən artıq istehlakı səbəb olur.
Həkimlər maqnezium, sink və xrom çatışmazlığını doldurmaqla şirniyyata olan aludəçiliyin pis dairəsini necə qırmağı izah ediblər.
“İnsanlar xroniki yorğunluğu qənnadı məmulatları ilə “müalicə edirlər”, lakin bu, problemi daha da pisləşdirir. “Şəkərdən enerji artımı 30-60 dəqiqədən sonra başa çatır və bu, yeni iştahlara səbəb olur” deyə dietoloq Anastasiya Lebedeva izah edir.
Həll üçün əsas pəhriz düzəlişləridir. Mütəxəssislər qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirən zülalları (yumurta, yağsız ət, balıq, paxlalılar) və yaşıl tərəvəzləri (ispanaq, brokoli, kələm) daxil etməyi tövsiyə edir. Yulaf ezmesi, qoz-fındıq və toxumlar yavaş udulduğu üçün enerji balansını qorumağa kömək edir. Aşağı glisemik indeksi olan meyvə və giləmeyvə – moruq, qarağat, alma, armud – qlükozada kəskin atlamalar olmadan şirniyyat ehtiyacını ödəyir.