Protein barları gut və ürək xəstəliyinə səbəb ola bilər, həkim xəbərdarlıq edirbackend

Protein barlarının əsas məqsədi əsas yeməyinizə əlavə protein mənbəyi təmin etməkdir. Bununla belə, bəzi hallarda bu cür məhsullar xeyirdən daha çox zərər verə bilər, SM-Clinic-in endokrinoloqu Anna Maşkova Gazeta.Ru ilə söhbətində xəbərdarlıq etdi.

Çubuqlar tərkibinə görə yüksək protein tərkibli protein çubuqlarına, yüksək karbohidratlı çubuqlara və dənli çubuqlara bölünür. Onların tərkibində təbii maddələr də ola bilər: quru meyvələr, qoz-fındıq, dənli bitkilər.

“Belə bir məhsul əsas yeməklə birlikdə əlavə zülal mənbəyi ola bilər və əzələ kütləsi qazanmaq üçün istifadə edilə bilər. Nəzərə alsaq ki, zülal çubuqları kifayət qədər yüksək kalorilidir (50 q-da 270 kkal-a qədər), çəkiniz az olanda da istifadə etmək olar”, – Maşkova bildirib.

Mənbə: Gazeta.Ru