Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, düyü, lobya, kakao, qoz-fındıq və tünd şokolad sümükləri və immunitet sistemini gücləndirən bir mineral olan maqneziumun optimal səviyyəsini saxlamağa kömək edir. Bu barədə WelnessPulse-a Tennessi Universitetinin Sağlamlıq Elmləri Mərkəzinin əməkdaşı, PhD Marcy Pilat məlumat verib.
Mütəxəssis xatırladıb ki, maqnezium sinir hüceyrələrinin fəaliyyətinə kömək edir, normal sümük sıxlığını qoruyur və orqanizmin immun müdafiə ehtiyatını artırır. 30 yaşdan kiçik kişilər və qadınlar bu mineraldan gündəlik olaraq müvafiq olaraq 400 və 310 mq istehlak etməlidirlər. Yaşlı insanlar üçün norma 420 və 320 mq-a qədər artır.
Əczaçıya görə, pəhriz əlavələri orqanizmdə maqneziumun optimal səviyyəsini saxlamağa kömək edir. Asan həzm olunan maqnezium glisinat indi məşhurdur. Ancaq pəhrizinizi tənzimləyərək təbii olaraq bu maddənin istehlakını artırmaq mümkündür.