Qidalanma mütəxəssisinin sözlərinə görə, şəkərdən imtina etmək sizin rifahınıza əhəmiyyətli dərəcədə təsir edə biləcək faydalı bir təcrübədir.
Mütəxəssis, sadəcə olaraq şəkərin məhdudlaşdırılmasının sizi necə aktivləşdirə biləcəyini, daha yaxşı yatmağınızı, əhvalınızı və idrak qabiliyyətinizi necə yaxşılaşdıracağını müzakirə etdi.
Şəkərdən danışan həkim vurğuladı ki, bu, təkcə tanış ağ şəkərə deyil, həm də tərkibində sadə karbohidratlar – qlükoza, fruktoza, saxaroza olan bütün məhsullara aiddir.
“Orqanizm sadə şəkərləri qəbul etməyi dayandırdıqda, o, özünü yenidən qurur və kompleks karbohidratlardan enerji mənbəyi kimi istifadə etməyə başlayır. Bu yanacaq daha yavaş istifadə olunur, uzun müddət toxluq hissi və gün ərzində sabit enerji səviyyəsini təmin edir”, – deyə izah etdi.
O, taxıl, makaron, çörək və digər bütün taxıl məhsullarını kompleks karbohidratlar kimi təsnif etdi.