Leicester Universitetinin britaniyalı alimləri qırmızı üzüm, fıstıq və qaragilədə orqanizmi bağırsaq xərçəngindən qoruyan resveratrol adlı bitki birləşməsini tapıblar. Açılış barədə The Guardian qəzeti xəbər verir.
Tədqiqatın nəticələri, əvvəllər təmizlənmiş resveratrolun həzm olunmamış bağırsaqlara çataraq siçanlarda şişlərin böyüməsini ləngidə biləcəyini aşkar edən komandanın on ildən çox işinə əsaslanır.
Yeni layihədə ekspertlər skrininq bağırsaq poliplərinin – müalicə edilmədikdə xərçəngə çevrilə biləcək kiçik böyümələrin olduğunu göstərən 50-73 yaş arası insanlar üzərində sınaqlar keçirmək niyyətindədirlər.
Mənbə: The Guardian