Tam buğda və ya çovdar unundan hazırlanan çörək məhsulları bədənin pəhriz lifinə və B vitaminlərinə olan ehtiyacını demək olar ki, tamamilə ödəyə bilər. Bu barədə Rospotrebnadzorun mətbuat xidmətindən məlumat verilib.
Onlar xatırladıblar ki, çörək karbohidratların əsas mənbəyidir, insanın gündəlik tələbatının təxminən yarısını, eləcə də tələb olunan miqdarda bitki zülallarının üçdə birinə qədərini təmin edir.
Mütəxəssislərin fikrincə, çörəyin qida dəyəri onun kalorililiyi, həzm olunma qabiliyyəti, eləcə də tərkibindəki vitaminlər, minerallar və amin turşuları ilə müəyyən edilir. Məhsulun keyfiyyəti əsasən reseptdən, istehsal texnologiyalarına uyğunluqdan və saxlama şəraitindən asılıdır.