Ruslara çayın hansı vəziyyətdə qan azlığına səbəb ola biləcəyi izah edildibackend

Matcha, hər hansı digər çay kimi, dəmirin udulmasını azaldır. Rusiya Texniki Universitetinin MIREA-nın biotexnologiya və sənaye əczaçılıq kafedrasının baş müəllimi, biotexnoloq Mariya Zolotareva Gazeta.Ru-ya bildirib ki, üç qrup insanlarda bir və ya iki stəkan matcha ağır anemiyaya səbəb ola bilər.

“Bu çay, hər hansı digər məhsul kimi, ağıllı şəkildə istehlak edilməlidir. Balanslaşdırılmış qidalanma və qanda hemoglobin səviyyəsi normal olan tamamilə sağlam bir insan üçün orta miqdarda matcha istehlakı (gündə 1-2 stəkan) anemiyanın inkişafı üçün təhlükə yaratmır. Risk qrupuna onsuz da bir qədər dəmir çatışmazlığı olan, qan azlığı olan, veqanizmə meylli və ya pəhrizə nəzarət etməyən insanlar daxildir. dəmir qəbulu”, – mütəxəssis bildirib.

Biotexnoloqun sözlərinə görə, matça yarpaqları hər hansı digər çay kimi polifenollarla, xüsusən də katexinlərlə zəngindir. Bu birləşmələr güclü antioksidant fəaliyyətə malikdir, bu da çayın faydalı xüsusiyyətlərinə səbəb olur. Bununla belə, onlar həm də xelatlaşdırmağa, yəni hem olmayan dəmiri (bitki qidalarından gələn dəmir növü) bağlaya bilirlər.