Tədqiqatçılar cheesecakes üçün mükəmməl resept kəşf ediblərbackend

Faydalı maddələrin tərkibi nöqteyi-nəzərindən ideal olan, yumurta sarısı olan və ağı daxil olmayan klassik reseptə əsasən hazırlanmış cheesecakedir. Bu yemək üsulu karbohidratların, şəkərin və kanserogenlərin ən aşağı tərkibi və eyni zamanda zülal, süd yağları və vitaminlərlə yüksək doyma ilə fərqlənir. Bu, adına Qida Sistemləri üzrə Federal Elmi Mərkəzin araşdırması göstərib. V.M. Qorbatov” və “Rus səhər yeməyi” layihəsi çərçivəsində EkoNiva holdinqinin nəticələrini Gazeta.Ru nəzərdən keçirib.

İdeal cheesecake axtarışında alimlər yeddi nümunənin tərkibini tədqiq ediblər. Tədqiqata aşağıdakılar daxildir: un əvəzinə irmikli aşpaz cheesecake;

çox kərə yağı ilə qızardılmış “nənə kimi” cheesecake; sosial şəbəkələrdə kulinariya qrupunda ən yaxşısı kimi tanınan, yüksək şəkər tərkibli cheesecake; səhər yeməyində ixtisaslaşan bir restorandan süzülmüş kəsmik ilə cheesecake; yüksək un tərkibli bir kulinariya zəncirindən cheesecake; sarısı əsasında və ağ olmadan klassik cheesecake; vanil ilə pasta bloggerinin reseptinə görə cheesecake.

Məhsul iki mərhələli sınaqdan keçirildi. Birinci mərhələdə laboratoriya tədqiqatları zamanı cheesecakeslərin fiziki-kimyəvi, mineral və yağ turşularının tərkibi öyrənilib, tərkibindəki vitaminlərin və kanserogenlərin miqdarı müəyyən edilib. İkinci mərhələdə yeməyin dad və ətir keyfiyyətləri dequstasiya komissiyasının nümayəndələri tərəfindən orqanoleptik müayinə zamanı qiymətləndirilib. Testin məqsədi ən balanslaşdırılmış tərkibə və ən yaxşı orqanoleptik xüsusiyyətlərə malik ideal resepti müəyyən etmək idi.

Mənbə: Gazeta.ru