Ürək üçün zərərli olan ətin miqdarı məlum olubbackend

Qırmızı ətin həddindən artıq istehlakı, yəni həftədə üç porsiyadan çox yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır, diyetoloq və Samara Elmi-Tədqiqat Pəhriz və Pəhriz Terapiya İnstitutunun direktoru Mixail Ginzburq Gazeta.Ru-ya bildirib.

“Qırmızı ətdə, xüsusən də yağlı ətdə yüksək miqdarda doymuş yağ var ki, bu da qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəldə bilər. Bu da öz növbəsində qan damarlarının divarlarında aterosklerotik lövhələrin əmələ gəlməsinə və ürəyin işemik xəstəliyi, miokard infarktı və digər ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artıra bilər”, – deyə həkim bildirib.

Kolbasa və sosiska kimi emal edilmiş ət məhsulları ilə də diqqətli olmalısınız. Bununla belə, Ginzburqun fikrincə, ürək-damar sağlamlığını qorumaq üçün qırmızı ət də daxil olmaqla müxtəlif qidaları ehtiva edən balanslaşdırılmış pəhrizə riayət etmək tövsiyə olunur, lakin normada.