Müxtəlif, balanslaşdırılmış pəhriz ilə belə, həyati vacib vitaminlər, minerallar və iz elementlərindəki çatışmazlıqları tam kompensasiya etmək həmişə mümkün deyil. Biogena şirkətinin elmi redaktoru, sertifikatlı dietoloq, sağlamlıq eksperti İrina Popkova Gazeta.Ru-ya hansı qidaların koqnitiv funksiyaları, konsentrasiyanı və yaddaşı qoruyub saxlamağa kömək edə biləcəyi barədə danışıb.
İlk belə məhsul qızılbalıqdır.
“Yağlı balıq omeqa-3 çoxlu doymamış yağ turşularının mühüm mənbəyidir. Onların idrak funksiyalarının – yaddaşın, diqqətin yaxşılaşdırılmasına müsbət təsir göstərdiyi sübut edilmişdir. Əhəmiyyətli miqdarda omeqa-3 qızılbalıq, alabalıq, skumbriya və siyənəkdə olur, ona görə də onları davamlı olaraq həftədə 1-2 dəfə pəhrizinizə əlavə etmək optimaldır”.
Mənbə: Gazeta.Ru