London Universitet Kollecinin britaniyalı kimyaçıları buğda unundan dünyanın ən nazik spagettisini istehsal ediblər. Makaronun diametri 372 nanometr idi ki, bu da insan saçından 200 dəfə nazikdir.
Tədqiqat Nanoscale Advances (NanoAdv) elmi jurnalında dərc olunub.
Ekspertlər bildiriblər ki, yeni işlənmə insan istehlakı üçün nəzərdə tutulmayıb, lakin elm və sənayedə geniş tətbiq sahəsinə malikdir.
Komanda un və qarışqa turşusunun tellərinin elektrik yükü ilə iynənin ucundan çəkildiyi elektrospinning texnikasından istifadə edib.
Hazır “nanospagetti” təxminən 2 sm diametrli nanoliflərdən döşək əmələ gətirdi, beləliklə onu görmək olar. Lakin hər bir fərdi sap çox dar idi ki, hər hansı görünən işıq kamerası və ya mikroskop tərəfindən aydın şəkildə çəkilə bilməyəcək. Lifin genişliyini qiymətləndirmək üçün skan edən elektron mikroskopdan istifadə edilmişdir.