Tehrandakı Tibb Elmləri Universitetinin iranlı alimləri müəyyən ediblər ki, sağlam qidalanma narahatlıq pozğunluqlarının inkişaf şansını əhəmiyyətli dərəcədə azaltmağa kömək edir. Tədqiqat Nutritional Neuroscience (NutNeuroSci) elmi jurnalında dərc olunub.
Anksiyete pozğunluqları dünyada ən çox yayılmış psixi sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur və hər il demək olar ki, beş nəfərdən birində baş verir. Terapiya və dərmanlar kimi müalicə üsullarının geniş istifadəsinə baxmayaraq, bir çox insanlar həyat keyfiyyətlərinə ciddi təsir göstərə biləcək narahatlıqla mübarizə aparmağa davam edirlər.
Yeni araşdırmada 85-i anksiyete pozuqluğu diaqnozu qoyulmuş 255 insan və 170 sağlam iştirakçı iştirak edib.
Alimlər İran əhalisi üçün xüsusi olaraq hazırlanmış qida tezliyi sorğusundan istifadə edərək hər bir könüllünün pəhrizi haqqında ətraflı məlumat toplayıblar.
Mənbə: NutNeuroSci