Arıqlamaq üçün qeyri-adi üsul açıqlanıbbackend

Piroqov Universitetinin Ana və Uşaq Sağlamlığı İnstitutunun 2 saylı Xəstəxana Pediatriya kafedrasının dosenti Olqa Tarasova Qazeta.Ru-ya bildirib ki, ədviyyatlı yeməklər piylərin yanmasına səbəb olan məhsulların tərkibində xüsusi maddələrin olması səbəbindən arıqlamağa kömək edir.

“Arıqlayan hər kəs ədviyyatlı yeməyin əlavə funtların aktiv şəkildə itirilməsini stimullaşdırdığını eşitmişdir. Bibər və bəzi digər ədviyyatlı qidaların tərkibində kapsaisin adlı bir maddə var. O, yağ yataqlarına aktiv şəkildə təsir edir, onların yanmasına və nəticədə itkisinə səbəb olur. “Kapsaisin həzm sisteminin işini yaxşılaşdırır, qaz mübadiləsini sürətləndirir, həmçinin maddələr mübadiləsini sürətləndirir. incə fiqur” dedi həkim.

Bundan əlavə, ədviyyatlı qidalar yemək qan dövranını və immuniteti yaxşılaşdırır.

“Ədviyyatlı yeməklər orqanizmə daxil olanda bizi içəridən isidir. Nəticədə qan daha sürətli hərəkət edir və damarların divarları genişlənir, təzyiqi normallaşdırır. Acılı qidalar da bizi daha enerjili, şən, balanslı və məhsuldar edən adrenalin ifrazını tetikler. Bütün növ acı bibərin tərkibində çoxlu miqdarda vitaminlər və minerallar var ki, bunlar insan sağlamlığına ən çox təsir edən qidalardır”. qan damarlarının divarlarına da kömək edir: A və C vitaminləri onları gücləndirir”, – həkim qeyd edib.

Lakin qastroezofagial reflüks xəstəliyi (GERD), ürək yanması, qastrit, mədə xorası və digər iltihablı bağırsaq xəstəlikləri olan xəstələr, həmçinin psoriaz, ekzema, hemofiliyadan əziyyət çəkənlər ədviyyatlı qidalardan ehtiyatlı olmalıdırlar.