Aşpaz bizə Yapon yeni il desertinin necə hazırlanacağını söylədibackend

Yapon deserti mochi ilə Yeni il süfrəsini şaxələndirə bilərsiniz. Bu barədə Qazeta.Ru-ya RO restoranının aşpazı Maksim Rajev məlumat verib.

Xəmir hazırlamaq üçün yapışqan düyü milçəyi, qarğıdalı nişastası, şəkər, süd və bitki yağı lazımdır. Doldurma üçün – 33% qaymaq, jelatin, ağ şokolad, limon suyu, duz, qaymaqlı pendir və naringi.

“Mikrodalğalı soba üçün təhlükəsiz bir qabda xəmir üçün bütün inqrediyentləri qarışdırın. Konteyneri yapışqan filmlə örtün və mikrodalğalı sobaya 10 saniyə qoyun. Sonra filmi diqqətlə çıxarın və qarışdırın. Konteyneri yenidən filmlə örtün və xəmiri mikrodalğalı sobada təxminən 20-30 saniyə bişirməyə davam edin – xəmir elastik olmalıdır. Sonra xəmiri otaq temperaturunda soyuduq,” aşpaz sözə başladı.

Mənbə: Gazeta.ru