Bu məhsuldan istifadə uşaqlarda leykemiyaya səbəb olurbackend

İşlənməmiş ətlərin zərərləri həmişə müzakirə mövzusudur. Bu məhsullar arasında yer alan kolbasa ilə bağlı iddia valideynləri əsəbiləşdirib.

Həkimlər vətəndaşları kolbasa ilə bağlı xəbərdar edir. Kənardan təbii görünən kolbasalara çoxlu əlavələr əlavə etmək olar. Xüsusən də kolbasa məmulatlarının tərkibinə sakatat və vaxtı keçmiş ətlər daxildir. Bəzi kolbasalarda hətta qadağan olunmuş kimyəvi maddələr ola bilər. Beləliklə, bu məhsullar insan sağlamlığı, xüsusən də uşaqların sağlamlığı üçün böyük problemlər yarada bilər.

Bir çox xəstəliklərin, xüsusən də ürək-damar sağlamlığının qarşısını almaq üçün işlənməmiş ət məhsullarına diqqət yetirməliyik. Adı tez-tez müzakirələrə səbəb olan kolbasa ilə bağlı yeni iddia ortaya atılıb.

“Biz tez-tez bu sosiskalardan istifadə edən uşaqlarda leykemiya riskinin artdığını görürük. Bu, çox ciddi bir vəziyyətdir. Bu, uşaqlıq leykemiyası və bir xəstəliklə birbaşa əlaqəlidir.” deyə həkimlər xəbərdarlıq edir.

Mənbə: Hbaer 7

İctimai.az