Dietoloq qan laxtalarını qırmaq üçün lazım olan qidaları sadaladıbackend

Üzüm, nar və limon trombositlərin bir-birinə yapışmasının qarşısını almağa kömək edəcək, diyetoloq, endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Syurakşina Pravda.Ru-ya bildirib.

Onun sözlərinə görə, qan damarlarında qan laxtalanması infarkt və insultun inkişafına təkan verə bilər.

“Üzümün tərkibində qan laxtalarını parçalayan antioksidant olan resveratrol var və üzüm toxumu da daxil olmaqla damarlar üçün çox faydalıdır. Antioksidant təsiri də olan nar. Limonu da deyərdim, çünki o, turşulaşdırıcı təsirə malikdir, o da qanı durulaşdırır”, – ekspert qeyd edib.

Mənbə: Pravda.Ru