Elm adamları çətənədən istifadə edərək vegan əti təbii ətdən demək olar ki, fərqləndirilməz hala gətirdilərbackend

Lund Universitetindən (LU) isveçli tədqiqatçılar bitki mənşəli ət əvəzedicilərini daha iştahaaçan və həqiqi bifteklərə bənzətmək üçün bir üsul hazırlayıblar. Onların kəşfi barədə elmi qurumun rəsmi saytında məlumat verilir.

Vegan təqlidi ət məhsullarında düzgün çeynəmə hissi üçün lazım olan lif quruluşu yoxdur. Bu, istehlakçının gözündə belə qidaların cəlbediciliyini azaldır.

Texnoloq alimlər əzələ liflərinin teksturasına ən yaxın analoqu tapmaq üçün kanola, sarı noxud, lobya, yulaf və çətənə toxumu ilə təcrübə apardılar. Ən yaxşı nəticələri çətənə toxumu, daha dəqiq desək, çətənə yağı istehsal edildikdən sonra qalan tort göstərib. Gluten ilə birlikdə daha yaxşı dad və toxunma keyfiyyətlərini təmin etdi.

Mənbə: TASS