Qastrit və qaraciyər sirozu olan insanlar kvasdan çəkinməlidirlər.
Bu barədə RİA Novosti-yə Rospotrebnadzorun mətbuat xidməti məlumat verib.
“Kvasın keyfiyyəti istehsalçının dürüstlüyündən asılıdır, o, istehsal texnologiyasına ciddi riayət etməlidir” dedi şöbə.
Rospotrebnadzor qeyd edib ki, bu içkinin həm də sağlamlığa faydaları var – məsələn, o, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır və karbon qazının olması səbəbindən ürək-damar və həzm sistemlərinin fəaliyyətini dəstəkləyir.
Kvas seçərkən, ruslara bir şüşə içki alarkən onun tərkibinə diqqət yetirmək tövsiyə edildi – tərkibində ətirli maddələr və konservantlar olmamalıdır. Qaralama kvas satın alarkən, sanitar standartlara uyğunluğuna diqqət yetirməlisiniz – xüsusən də paylama nöqtəsində qapaqlı qabların olması və saxlama qablarının birbaşa günəş işığından qorunması.