Həkim keysəriyyə əməliyyatından sonra düzgün qidalanmadan danışıbbackend

Qeysəriyyə əməliyyatı qarın ön divarında və uşaqlıq yolunda bir kəsiklə uşağın doğulduğu əməliyyatdır. Qarın orqanlarına cərrahi müdaxilə qəbizliyə səbəb ola bilər. Bu barədə endokrinoloq və qidalanma üzrə mütəxəssis Viktoriya İvanova Qazeta.Ru-nun qeysəriyyə əməliyyatından sonra qarının bərpası ilə bağlı məqaləsində danışıb.

“Əməliyyatdan sonra mədə-bağırsaq traktının orqanları, bir qayda olaraq, qazların yığılmasına kömək edən və bağırsaqlar vasitəsilə qidanın hərəkətini ləngidən “rahat” vəziyyətdədir. Qeysəriyyə əməliyyatından sonra bağırsağın fəaliyyətini bərpa etməyin əsas aspektlərindən biri düzgün qidalanmadır. Doğuşdan sonrakı ilk günlərdə bağırsaqların uterusa əlavə təzyiq göstərməməsi və büzülməyə səbəb olmaması üçün ciddi bir pəhriz izləmək lazımdır “dedi Viktoriya İvanova.

Həkimin sözlərinə görə, əməliyyatdan sonrakı ilk gündə istənilən qida xaric edilir, 1,5 litrdən çox olmayan həcmdə adi su içməyə, bir gün sonra isə mal əti və ya toyuq suyu içməyə icazə verilir.

Mənbə: Qazeta.Ru