Soğan və sarımsaq insanda aqressiyanı və şəhvəti aktivləşdirir, buna görə də xare krişnalılar bu bitkiləri yemirlər, indoloq Andrey Çerepanov Gazeta.Ru-ya bildirib. Onun fikrincə, sarımsaq insandan heyvan düzəldir – o, daha aşağı və “lal” olur.
“İnsan gözəlliyə can atırsa, şüurlu şəkildə həyat tərzini, o cümlədən yediyi yeməkləri seçməlidir. Hər bir məhsula maddi təbiətin müəyyən keyfiyyəti təsir göstərir. Bunlardan üçü var: yaxşılıq, ehtiras və cəhalət. Deməli, sarımsaq və soğan cəhalətin məhsuludur, müəyyən qədər ehtiras da var. Hindistanda ləyaqətli evlərdə soğan və sarımsaq yeyilmir. Və məbədlərdə də heç bir şəraitdə istifadə edilmir. Birincisi, onlar xarakterə çox mənfi təsir göstərirlər. Bədənimiz yediyimiz şeydir. İnsan cəhalət və ehtiras içində olan yeməkləri yeyəndə bədəni bu enerjilərlə dolur və fərqli davranmağa başlayır. Bu axmaqdır, sadəcə deyirəm. Darıxdırıcı və dünyəvi olur. Bütün enerji kanalları tıxanmışdır. Nəticədə insan daha yüksək şeylərə qarşı həssas olur. İnsan sarımsaqdan sui-istifadə etdikdə, o, çox qəzəbli və aqressiv olur”, – Çerepanov deyir.
Onun fikrincə, soğan və sarımsaq da şəhvətə təsir edir – əxlaq bundan əziyyət çəkir.
Mənbə: Haber Global